Schoenen zijn er in veel verschillende kleuren, maten en prijsklassen. In deze blog ga ik je de duurste sneakers van de wereld laten zien. Ben jij een echte koopjesjager en vind jij 100 euro al veel geld voor een paar kicksen? Hou dan je hart maar vast. Want schoenen onder de 10.000 euro ga je in deze lijst niet vinden.

Nike Air Jordan 4 Retro schoenen

We beginnen met de goedkoopste schoenen in de lijst. Of nou ja goedkoop… wat voor sommige mensen een jaarloon is, dragen sommige mensen aan hun voeten. De Nike Air Jordan 4 Retro kosten maar liefst €18.500. De reden voor deze hoge prijs? Het is een limited edition. Er zijn namelijk maar 72 paar van gemaakt en deze zijn weggegeven aan vrienden en familie. 

Nike Air Jordan 5 Retro Michigan Fab Five schoen

De ‘Fab Five’ is misschien wel het beste basketbalteam dat ooit heeft bestaan. Deze kanariegele schoenen zijn speciaal gemaakt uit respect voor dit team. Wederom zijn er van dit type schoen maar weinig paren gemaakt. Waardoor het een uitzonderlijke schoen is. De prijs? Je kan er een mooie nieuwe auto van kopen. De prijs van deze stappers is namelijk €20.000.

Schoenen zonder te strikken?

Schoenen waar je geen veterstrikdiploma meer voor nodig hebt. Dat zijn de 2016 Nike Mag. Deze schoenen vormen zich helemaal naar je voet. Hoe ze dat doen? Je stopt je voeten in de schoen. Het enige wat je hoeft te doen is op een knopje te drukken. Vervolgens gaat de schoen door middel van een ingebouwde motor zich vormen naar de vorm van je voet. Strikken is hierdoor niet meer nodig. Er zijn 89 verschillende paren van dit type schoen op de markt gebracht. Voor een slordige €104.000 zijn deze schoenen van jou.

Converse schoenen

Iedereen die van schoenen houdt kent Michael Jordan. Hij is namelijk de oprichter van zijn eigen mateloos populaire schoenenmerk. Maar voordat hij zijn eigen schoenenmerk had opgericht speelde hij op een ander schoenenmerk, genaamd Converse. De schoenen die Jordan heeft gedragen op de Olympische Spelen zijn geveild voor maar liefst €190.000.

De duurste schoen ooit gemaakt

De Nike ‘Moon Shoe’ uit 1972 is met afstand de duurste schoen ooit. De schoen die is ontworpen door Bill Bowerman is een echt collector’s item. Van dit type zijn er 12 gemaakt. Er is nog één ongedragen paar op de wereld en daar hangt een prijskaartje van €437.500 aan.