Met een motor rijden is niet de veiligste methode om jezelf te vervoeren. Echter de juiste kleding kan de veiligheid fors verhogen, en daarom is motorkleding aanschaffen geen overbodige luxe. Maar waar moet je op letten als je veilig met een motor de weg op wil?

Kou is het probleem niet

Bij de term motorkleding aanschaffen denken velen aan zo’n race-overall, en dat is logisch, want die zie je het meeste op TV. Een motorrace zonder een schuiver komt amper voor, en daardoor kent iedereen de werking van zo’n lederen overall. De coureur schuift over het asfalt, maar hij of zij loopt amper tot geen schaafwonden op. Niet uitzonderlijk loopt de coureur na de valpartij naar zijn of haar motor alsof er niets aan de hand is. Echter in winkels tref je weer voor het merendeel andere motorkleding aan dan de race-overall. Zelden is de motorkleding nog van leer gemaakt, en er zitten verstevigingen in. De vraag bij motorkleding aanschaffen is dan, wat is de beste keuze, wat is het veiligste? In elk geval is kleden tegen de kou niet zo nodig. Op een motor tref je van alles aan, maar juist kou valt wel mee.

Altijd van top tot teen aankleden

Omdat kou vaak het probleem niet is, hebben enkele de neiging om hoog zomer niet alles aan te trekken. Het klopt, als je op het hete asfalt tussen de warme auto’s voor een stoplicht stilstaat, dan heb je die stevige motorlaarzen eerder nodig om te zorgen dat je voeten niet verbranden dan tegen koude tenen. Het is dan ook aantrekkelijk om dan items zoals handschoenen achterwege te laten, maar het advies is niet alleen motorkleding aanschaffen, maar het ook altijd dragen. Dus ook als het maar om een klein ritje gaat en het is warm weer, altijd jezelf van top tot teen aankleden.

Kies wat bij je motor past

Als je jezelf in motorkleding gaat verdiepen, dan merk je al snel dat het allemaal wel goed zit. De jassen, textiele motorbroeken en overalls zijn opgebouwd uit laagjes. De ene laag geeft bescherming tegen de regen, de andere tegen kou en natuurlijk zit er altijd die slijtvaste laag bij ter bescherming. Iedere jas is voorzien van reflecterende gedeeltes. Bij motorkleding aanschaffen zie je dus dat al die merken goed zijn, waardoor je keuze kan uitgaan naar de kleur. Bij motorkleding aanschaffen kiezen voor een jas die dezelfde kleur heeft dan de motor is dan een mooi zicht.