Het vinden van de perfecte outfit is niet altijd makkelijk, maar het is wel heel belangrijk. Met een goede outfit kun je de wereld aan. Het geeft je een gevoel van zelfvertrouwen en het is altijd fijn om je goed te voelen over jezelf. Het vinden van een outfit die perfect is voor jou, moet een mix zijn van je eigen stijl, comfort en zelfexpressie. Het maakt niet uit of het gaat om een outfit voor werk, school of een chique feestje, jezelf goed voelen is elke dag belangrijk. En een goede outfit is hierbij heel belangrijk. Daarom lees je in deze blog allerlei handige tips voor het samenstellen van de perfecte outfit. De eerste tip: https://www.thestorewoerden.nl/ heeft allerlei geweldige items die je outfits naar een nieuw niveau kunnen tillen.

Ken jezelf en je stijl

Mode ziet er voor iedereen anders uit en dat is maar goed ook. Het is een manier om aan de wereld te laten zien wie je bent. Als je gaat zoeken naar nieuwe clothes dan wil je iets wat jij mooi vindt natuurlijk. Je hebt door de jaren heen een bepaalde stijl ontwikkeld en je bent altijd op zoek naar een outfit die past bij deze stijl. Het is ook heel belangrijk om je eigen stijl te ontwikkelen, want dat is net wat mode zo leuk maakt. Jouw stijl maakt je uniek. Je kunt laten zien wie je bent door de kleren die je kiest. Of dat nou casual, hip, bohemian of minimalistisch is maakt niet uit. Je bent wie je bent.

Een staple piece

De beste outfits hebben een focuspunt. Dat is je favoriete item waar je de rest van de outfit op afstemt. Dat kan van alles zijn: je favoriete jas, je mooiste laarsjes, je vetste sneakers of die ene gave trui. Hoe dan ook is het belangrijk om te kiezen voor een item dat de outfit echt doet stralen. Als je te veel extravagante items met elkaar combineert, komt de outfit waarschijnlijk niet zo mooi uit te zien. De items komen dan niet tot hun recht en het wordt een beetje te druk. Dat wil je niet!

Een goede collectie basics

Om ervoor te zorgen dat je iedere outfit goed in balans kunt houden, heb je een goede collectie basics nodig. Denk aan een goede spijkerbroek, truien in effen kleuren en basic shirts voor onder vesten of truien. Dit zijn items die echt niet mogen ontbreken in je kast. Deze heb je namelijk nodig om van iedere outfit een look te maken. Als je dan je favoriete staple piece aan wilt, kun je de outfit afmaken met je favoriete basics. Investeer ook in goede basics, je zult deze namelijk bijna dagelijks dragen. Dan wil je wel dat het allemaal lekker zit en ook wel tegen een wasje kan.

Laagjes, laagjes en nog eens laagjes

Laagjes zijn een absolute must. Een outfit zonder laagjes is heel erg saai. Met laagjes kun je verschillende dimensies toevoegen aan een outfit. Een voorbeeld:  je kunt je favoriete trui stijlen met een blazer en een sjaal, daar doe je dan een leuk tasje bij met een mooi paar laarsjes en dan is je outfit pas af. Natuurlijk kun je daar ook nog sieraden aan toevoegen om het echt een feestje te maken.